آرشیو اسفند ماه 1398

در اين سايت تمامي مطالب سلامت و پيشگيري از بيماري هاي مختلف نشر داده مي شود.

ترك لمس كردن صورت

۹۲ بازديد

ترك لمس كردن صورت 

چرا نمي توان عادت لمس صورت را ترك كرد؟

با توجه به شيوع كرونا ويروس، در همان ابتداي امر سازمان جهاني بهداشت (WHO) چند توصيه مهم را منتشر كرد:

  • شستن مرتب دست ها با آب و صابون

  • دوري كردن از تجمعات مردمي

  • لمس نكردن ناحيه T صورت (چشم ها، بيني و دهان)

رعايت كردن دو توصيه اول زياد مشكل ساز نبود اما توصيه سوم يك عادت اشتباه است كه عده زيادي درگير آن هستند و نمي توان به راحتي آن را كنار گذاشت. انجام بعضي از كارها با فكر و تصميم قبلي نيست و از روي غريزه آن را انجام مي دهيم مانند خارش صورت، لمس كناره هاي دهان، تر كردن لب با زبان و...

در اين مقاله مي خواهيم به بررسي اين مساله بپردازيم كه چرا نمي توان به راحتي جلوي بعضي از عادت ها را گرفت و راهكارهاي موجود در اين شرايط بحراني چيست؟


چگونه مي توانيم صورت را لمس نكنيم

عادت چيست؟

عادت رفتارهايي است كه در ذهن ما نهادينه شده است و ما با كمترين انرژي و زحمتي آنرا انجام مي دهيم. طبق تحقيقات انجام شده بيش از 40 درصد رفتارهاي ما از سر عادت است.

 

چند نوع عادت داريم؟

رفتارهايي كه از سر عادت انجام مي دهيم را مي توان به دو دسته تقسيم كرد:

۱-عادت هاي غيرارادي: رفتاري كه ما براي انجام دادن آنها فكر نمي كنيم و بدون اراده قبلي آنها را انجام مي دهيم و در حقيقت نقشي در انجام دادنشون نداريم مانند:ضربان قلب و نفس كشيدن.

۲-عادت هاي ارادي: رفتارهايي كه با تكرار در انجام دادنشان بصورت رفتاري روتين درآمده است و ديگر براي انجام دادنشان فكر نمي كنيم و ناخوداگاه انجامشون مي دهيم مانند عادت به ورزش كردن، عادت به جويدن ناخن، عادت به لمس صورت، عادت به جويدن لب، عادت به پرخوري و...


چگونه مي توانيم صورت را لمس نكنيم

چه كارهايي عادت نيست؟

كارهايي كه به صورت روتين انجام نمي شوند و براي انجام دادنشان نياز به صرف انرژي و تفكر داريم و نمي توانيم آنها را بصورت خودكار انجام دهيم مانند نوشتن يك متن، خواندن يك كتاب، پختن يك غذاي جديد، انجام يك بازي فكري و...

 

لمس صورت

بردن دست به طرف صورت و لمس اجزاي صورت يك رفتار غير ارادي و از روي عادت است. خاراندن پوست، حسي خوشايند به همراه دارد و در بيشتر مواقع ما را تحريك مي كند تا خارش را ادامه دهيم و حتي مي توان آن را عملي مسري دانست. داخل پوست هر انساني گيرنده هاي عصبي بسيار زيادي قرار دارند كه مي توانند حس خارش را منتقل كنند.

حركت هاي دست و پا، خاراندن قسمت هاي مختلف بدن، نوعي از عادت ها هستند كه جالب است بدانيد در بيشتر مواقع بدون فكر كردن انجام مي شوند و حتي گاهي ما متوجه انجام دادنش نمي شويم.


چگونه مي توانيم صورت را لمس نكنيم

چرا ترك كردن عادت لمس صورت سخت است؟

براي اينكه صورتمان را لمس نكنيم فرايند پيچيده اي را بايد بگذرانيم! در ابتدا بايد بصورت كامل حواسمان را جمع كنيم و كاملا آگاهانه جلوي كاري را كه سال ها بصورت ناآگاهانه انجام مي داديم را بگيريم. انجام دادن مرحله اول به تنهايي بسيار سخت است. مرحله دوم به اين صورت انجام مي شود كه باعث اختلال در سيستم انگيزشي بدن شويم و تحريكات را نديده بگيريم.

اختلال ايجاد كردن در سيستم انگيزشي كار آساني نيست و استرس و حواس پرتي بالاخره فرد را وادار به دست زدن به صورت مي كنند. اين يك خواسته بسيار زياد است كه بخواهيم جلوي يك عادت را بگيريم. شايد شما موفق شويد كه در يك بازه زماني صورت خود را لمس نكنيد اما نمي توانيد اين رويه را بصورت عادت دربياوريد و بدنتان را مجبور به پيروي از آن كنيد.

فقط كافي است صورت شما بخارد و شما مشغول انجام دادن كاري باشيد، بدون اينكه متوجه باشيد دست شما به سمت صورت حركت مي كند و مشغول خاراندن صورت مي شود.

 

چگونه مي توانيم صورت را لمس نكنيم

راهكار چيست؟

براي اينكه بتوانيم جلوي يك عادت غيرارادي مانند لمس و خارش صورت را بگيريم بايد عادت خود را به سمتي ديگر بكشانيم. عادت ها مي تواند به صورت اشتباه يا درست انجام شود. مثلا عده زيادي عادت دارند هنگام عطسه كردن با تمام توان همه ذرات و مخاط خود را به همراه عوامل بيماري زا در هوا پراكنده كنند و عده اي ديگر عادت دارند جز در دستمال يا آرنج خود عطسه نكنند.

براي جلوگيري از لمس صورت بايد كار جديدي را جايگزين آن كرد و تمركزمان را بر روي آن قرار دهيم. مثلا مي توانيم يك انگشدانه در كنار دستمان باشد كه براي خارش از ان استفاده كنيم و بعد هر بار استفاده ضدعفوني كنيم يا هر بار از دستمال استفاده كنيم يا داخل درب يك ماژيك كوچك پد الكلي قرار دهيد و هربار با سر ماژيك بدون جوهر، صورت خود را بخارانيد يا...

براي اينكه موفق شويم مهم ترين راه اين است كه آگاهانه و با ياداوري خطرات خود را از انجام لمس صورت منع كنيم اما بالاخره بدن، ما را شكست مي دهد و در مواقعي بدون فكر اينكار را انجام خواهيد داد. بهتر است براي تغيير يك عادت نهادينه شده، به جاي متوقف كردن آن كه ريشه در ناخودآگاه ما دارد، عادت هاي سالم و جديد را پيدا كرده و جايگزين كنيم. خواهيد ديد بعد از مدت زماني، عادت درست تر در ضمير ناخوداگاه شما قرار مي گيرد و جايگزين عادت اشتباه مي شود.

مهارت تاب آوري و كرونا

۹۵ بازديد

مهارت تاب آوري و كرونا 

تاب آوري (Resiliency) و نقش آن در بحران ها

در اين مقاله مي خواهيم به يكي از موارد بسيار مهم در روزهاي پر استرس كرونايي اشاره كنيم؛ تاب آوري. پس از شيوع كرونا در ايران شاهد رفتارهاي بسيار متفاوتي از مردم بوديم. به سراغ يكي از روانشناسان متخصص در رشته خود رفتيم و پاي صحبت هاي ايشان نشستيم تا با توصيه هاي دكترحميدرضا افروز، مهارت تاب آوري خود را شناخته و آن را تقويت كنيم.

طبق نظر دكتر افروز آدمهايي كه در شرايط دشواري و فشار روانيِ پايدار(مانند روزهاي كرونايي امروز) به سر مي برند، دو گونه اند:

  • افرادي كه تحمّل ندارند و زود نااميد شده و علايم عصبانيّت و اختلال شديدي را از خود نشان مي دهند.

  • افرادي كه مقاوم اند و به اصطلاح بيدي نيستند كه به هر بادي بلرزند.

اما دسته بندي به همينجا ختم نمي شود و در حقيقت افراد دسته دوّم خود به دو دسته تقسيم مي شوند:

الف- افرادي كه مقاوم اند و تحمل بالايي دارند، امّا از درون آسيب پذير مي باشند.

ب- افرادي كه مقاوم اند و تحمل بالايي دارند، بدون آسيب دروني و داراي بيرون و دروني هماهنگ مي باشند.

گروه ب افرادي هستند كه از نظر روانشناسي به آنها "تاب آور" گفته مي شود.

 

تاب آوري و شرايط بحراني مانند كرونا

تعريف تاب آوري چيست؟

تاب آوري مفهومي نسبتاً جديد است كه در روان شناسي مثبت گرا به آن پرداخته شده است و عبارت است از:

"ويژگي و ظرفيتي كه سبب مي شود تا افراد بتوانند از طوفانها، بحرانها، موقعيتها و حوادث ناگوار زندگي به سلامت عبور كنند و به حالت اوليه زندگي و تعادل دست يابند."

 

ويژگي هاي افراد تاب آور

در فرآيند استرسهاي روزمره، توانايي ترميم خود را دارند.

ظرفيت شان پُر نمي شود و احساس عجز نمي كنند.

در عبور از تنگناها، خود را رشد مي دهند و به شايستگي هايي دست مي يابند.

از موقعيتهاي پُرفشار فرار نمي كنند، بلكه با آن مواجه گرديده و به عنوان چالش در صدد حل و مقابله بر مي آيند.

انعطاف پذيري لازم را دارا بوده و در تند باد حوادث چون درخت بيد، در مسير باد تا حدّي خم ميشوند ولي نمي شكنند.


تاب آوري و شرايط بحراني مانند كرونا

آرام، منطقي، صبور و مطمئن هستند و پنجه در پنجه مشكلات مي افكنند.

سرسختي و سخت رواني دارند. مي افتند امّا سريع بلند مي شوند.

خلق و خو و احساسات مثبت داشته و خوشبين و اميدوار هستند. (مثبت انديشي)

عواطف خود را درك مي كنند و آنها را تجزيه و تحليل مي كنند.

داراي شخصيتي ممتاز هستند .

اهل معنويّت و الهيّات هستند.

 

چه عواملي بر تاب آوري هر فرد موثر هستند؟

تاب آوري در هر فرد متفاوت است و طبق تحقيقاتي كه در اين زمينه انجام شده مي توان گفت تاب آوري وابسته به موارد زير مي باشد:

  • سبك فرزند پروري والدين

  • ساختار خانواده و شخصيت والدين

  • مذهب، اعتقادات و فرهنگ جامعه

  • ژنتيك و نظام هيجاني فرد

  • تاريخچه و اتفاقات گذشته

 

تاب آوري و شرايط بحراني مانند كرونا

 

تاب آوري افراد را مي توان افزايش داد.يكي از راههاي آن، آموزش مهارتهاي زندگي بخصوص مهارت حل مسئله، مديريّت استرس، تصميم گيري و مديريّت هيجانات است.

تاب آوري در طول زندگي مي تواند كم يا زياد شود.

تاب آوري، نوعي پيشگيري است كه مقدم بر درمان است. به عبارتي ما با تاب آوري از ايجاد اختلال جلوگيري مي كنيم. (موضوعي كه مورد تاكيد روان شناسي مثبت گرا است).

تاب آوري گستره اي وسيع دارد مانند تاب آوري تحصيلي، تاب آوري شغلي و تاب آوري كه اين روزها بسيار مهم است تاب آوري در شرايط شيوع بيماري هايي چون كرونا است. 

 

توصيه هايي جهت تاب آوري

تحقيقات نشان داده اند كه مهم ترين چيزي كه مي تواند ما را در مواجهه با استرس هاي زندگي ياري كند، عزت نفس است. بهتر است خودتان را باور داشته باشيد و بدانيد مي توانيد براي هر مشكلي يك راه حل پيدا كنيد

هدف هاي خود را در زندگي مشخص كنيد و در راستاي همين هدف انگيزه هاي تان را تقويت كنيد.


تاب آوري و شرايط بحراني مانند كرونا


بر روي روابط عاطفي و اجتماعي خود بيشتر دقت كنيد و آنها را به خوبي پرورش دهيد. روابط خانوادگي و دوستانه سالم و قوي مي تواند پشتوانه خوبي براي شما باشد.

تغييرات را بپذيريد. هرچه با تغييرات راح تر كنار بياييد ترس از آينده و استرس هاي شما كمتر مي شود و در شرايط بحران راحت تر راهكار مناسب را پيدا مي كنيد.

تغذيه نقش مهمي در اين زمينه دارد و هرچه بدنتان سالم تر باشد شما بهتر مي توانيد تصميم گيري كنيد.

سعي كنيد خوشبين باشيد. طبق تحقيقات انجام شده در موضوع كرونا افرادي كه خوشبين بودند راحت تر توانستند با بيماري كرونا كنار بيايند.

معنويت را در خود تقويت كنيد. افرادي كه ايمان قوي دارند ودر مشكلات و سختي ها ضمن تلاش و تعقل به خداوند توكل مي كنند، آرامش و امنيت وصف ناپذيري را تجربه مي كنند.

باورهاي غلط كرونايي

۸۹ بازديد

باورهاي غلط كرونايي 

ما در اين مقاله مي خواهيم 9 باور غلط به روايت سازمان جهاني بهداشت (WHO) را با شما در ميان بگذاريم. متاسفانه در شرايطي كه بايد اطلاعات درست در اختيار مردم گذاشته شود، عده اي بدون داشتن علم، تصورات ذهني خود را در بين مردم منتشر مي كنند و ممكن است باعث به خطر افتادن سلامت افراد زودباور شوند.


باور غلط 1

حرارت دست خشك كن، مي تواند باعث مرگ ويروس كرونا شود

دست خشك كن هيچ نقشي در كشتن ويروس ندارد و تنها مي تواند به جاي دستمال، مورد استفاده قرار گيرد. تنها راه كشتن ويروس از روي دست ها، شستشوي مرتب با آب و صابون و يا ضدعفوني با مايع ضدعفوني كننده است.

 

باورغلط كرونا

 

باور غلط 2

با دماسنج مي توان فرد مبتلا به كرونا را تشخيص داد

دماسنج تنها مي تواند تب را مشخص كند در حالي كه به گفته سازمان جهاني بهداشت (WHO) 2 تا 10 روز طول مي كشد تا فرد مبتلا به كرونا علايم بيماري را نشان دهد. يعني شما مي توانيد بدون تب اما مبتلا به كرونا يا ناقل آن باشيد.

و اينكه تب نشانه بيماري هاي زيادي است و نمي توان آن را مختص به كرونا دانست.

 

باور غلط 3

نبايد از كالاهاي چيني استفاده كرد

به گفته سازمان جهاني بهداشت (WHO) استفاده از كالاهاي چيني براي سلامت ما خطري ندارد اما مي توان براي سلامت اقتصاد جامعه از آنها استفاده نكرد! عمر ويروس بر روي سطوح كارتون و مقوا كم است و زمان زيادي طول مي كشد تا كالاهاي چيني وارد كشور بشوند.


باورغلط كرونا

 

باور غلط 4

براي كشتن كرونا ويروس مي توان الكل و يا ضدعفوني كننده را بر روي كل بدن اسپري كرد

درست است كه براي سطوح و دست ها مي توان از ضدعفوني كننده استفاده كرد اما نمي توان آن را به صورت زد. اين مواد براي صورت و چشم ها مي توانند مضر بوده و نه تنها تاثيري در پيشگيري كرونا ندارند بلكه به شما صدمه مي زنند.

 

باور غلط 5

افرادي كه واكسن آنفولانزا زده اند در مقابل كرونا ايمن هستند

كرونا و آنفولانزا از دو خانواده ويروسي متفاوت هستند و نمي توان براي آنها يك نوع واكسن تجويز كرد. البته به گفته سازمان جهاني بهداشت (WHO) بهتر است واكسن آنفولانزا زده شود چون در صورت ابتلا به آنفولانزا بدن ضعيف شده و امكان ابتلا به كرونا بيشتر مي شود.

 

باور غلط 6

شستن مداوم بيني با محلول نمكي و دود كردن اسپند دو راه پيشگيري هستند

اين كارها در سرماخوردگي مي تواند موثر باشد اما در مورد كرونا مي تواند به مخاط صدمه زده و شرايط را بدتر كند.

 

باورغلط كرونا

 

باور غلط 7

ماليدن روغن كنجد به صورت و بدن از ابتلا به كرونا پيشگيري مي كند

به جز مواد ضدعفوني كننده مورد تاييد مانند صابون، الكل 75%، وايتكس، كلروفرم و... چيزي براي كشتن ويروس كرونا مفيد نمي باشد. مهم ترين كار پيشگيري است و اگر ويروس وارد بيني شود، با هيچ روغني نمي توان آن را نابود كرد.

 

باور غلط 8

كرونا فقط براي افراد مسن، خطرناك است

درست است كه آمار مرگ و مير در افراد مسن بيشتر است اما كرونا مي تواند همه را درگير كند حتي كودكان! توجه كنيد اين آمار مرگ و مير است كه در كودكان صفر است نه آمار ابتلا. در افرادي هم كه بيماري زمينه اي دارند سن مهم نبوده و ابتلا به كرونا براي آنها خطرناك است

 

باورغلط كرونا

 

باور غلط 9

با مصرف آنتي بيوتيك مي توان از ابتلا به كرونا پيشگيري كرد

آنتي بيوتيك مي تواند باكتري ها را نابود كند اما كرونا يك ويروس است نه باكتري! مصرف خودسرانه هيچ دارويي نمي تواند از ابتلا به بيماري كرونا پيشگيري كند. در صورت داشتن علايم و ابتلا به اين ويروس هم تنها با تجويز پزشك هاي متخصص مي توان دارو مصرف كرد

اثر ويتامين D بر كرونا ويروس

۹۳ بازديد

اثر ويتامين D بر كرونا ويروس 

اين روزها شاهد انتقال وسيع اطلاعات مربوط به كرونا ويروس در فضاي مجازي هستيم كه با توجه به نوپا بودن اين ويروس تهاجمي، نمي توان به درستي و نادرستي اطلاعات اعتماد كرد.

ممكن است جديدا در مورد ارتباط كرونا ويروس با سطح ويتامين D در بدن مطالبي خوانده باشيد ما مي خواهيم در اين مقاله به اين قضيه پرداخته و تا جايي كه ممكن است صحت آن را بررسي نماييم.

 

ويتامين D چيست؟

ويتامين D كه با نام ويتامين نور خورشيدي هم شناخته شده است، توسط بدن و در معرض نور آفتاب، ساخته مي‌شود. وجود به اندازه و مناسب اين ويتامين در بدن، اهميت خيلي زيادي دارد. متاسفانه طبق آمار، ايراني ها از سطح ويتامين D پاييني برخوردار هستند كه اين آمار با تلاش كارشناسان بهداشت و بالا بردن آگاهي مردم در حال بهبود است.

 

نقش ويتامين D در بدن

سلامت استخوان و دندان

حفاظت بدن در برابر ابتلا به سرطان، ديابت نوع يك و ام اس

بهبود عملكرد سيستم ايمني بدن، مغز و سيستم عصبي

تنظيم ميزان انسولين خون

بهبود عملكرد ريه‌ها و سلامت قلبي و عروقي

همانطور كه از نقش ويتامين D در بدن پيدا است بدون شك مي توان گفت كمبود اين ويتامين در بدن مي تواند باعث بروز شديدتر بيماري هايي مانند كرونا ويروس شود.


كروناوويتامينd

 

تامين ويتامين D

طبق بررسي هاي انجام شده تامين ويتامين D مورد نياز بدن از طريق غذا يا تنها نور خورشيد، امكان پذير نيست. ويتامين D در نتيجه سنتز پوستي و در معرض آفتاب ساخته مي‌شود و منظور از آفتاب در اينجا، آفتابي است كه آن را در تابستان داريم و بدون ابر و يا شيشه به بدن ما بتابد.

بنابراين اين ويتامين را نمي توان از طريق آفتاب مستقيم بخصوص در شهرهاي آلوده كنوني بدست آورد. بدن روزانه به ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ واحد ويتامين D نياز دارد. متاسفانه از طريق غذا هم نمي توانيم به اين مقدار ايده آل برسيم. بنابراين تنها راه مانده اين است كه از طريق مكمل و با مشورت پزشك و متخصصين تغذيه اين ويتامين تامين شود.

 

تحقيقات انجام شده

بر اساس تحقيق جديد انجام شده اينگونه بيان مي شود كه ويروس كرونا احتمالا از طريق رسپتور (گيرنده سلولي) ACE به سلول متصل مي شود. اين سلول ها با اين گيرنده ها در ريه و قلب وجود دارند و اگر سطح ويتامين D در بدن پايين بيايد تعداد اين سلول ها بيشتر شده و در ريه و قلب نمايان تر مي شوند، بصورت خلاصه ميتوان گفت كه اگر سطح ويتامين D در بدن به ميزان كافي و در حالت تعادل باشد، اين سلول ها براي سوار شدن كرونا ويروس كمتر بوده و ممكن است موارد حاد در حمله ويروس كرونا، رخ ندهد.

تحقيق ديگري كه در افراد فوت شده كرونا ويروس انجام شد آمار سطح پايين ويتامين  D را در اكثر افراد فوت شده نشان مي دهد. طبق اين تحقيق گفته مي شود افراد مبتلايي كه سن بالا اما سطح ويتامين D خوبي داشتند توانستند بيماري را مغلوب كرده و جان سالم بدر ببرند و در مقابل جواناني بودند كه با سن مناسب و سطح ويتامين D  مغلوب كرونا ويروس شدند.

شايد بتوان يكي از دلايل عمده آمار نزديك به صفر مرگ و مير در ميان كودكان را هم به همين سطح ويتامين D مربوط دانست. البته اين نظرات قطعي نبوده و نياز به آزمايشات عديده اي دارد. اما مي توان بعنوان يك توصيه براي پيشگيري آن را در نظر گرفت.


كروناوويتامينd

 

دريافت ويتامين D اضافي و خطرات آن

ميزان بيش از اندازه ويتامين D مي تواند به آسيب كليوي منجر شود. بيشتر مطالعات صورت گرفته در اين زمينه آسيب متوسط تا شديد كليه در افرادي را گزارش كرده اند كه با سميت ويتامين D مواجه بوده اند.

ميزان بيش از اندازه ويتامين D مي تواند به ضرر سلامت استخوان تمام شود.

معده درد، يبوست و اسهال مي توانند نشانه اي از سطوح افزايش يافته كلسيم در نتيجه مسموميت ويتامين D نيز باشند

تهوع، استفراغ و كاهش اشتها

خستگي، سرگيجه، و سردرگمي

تشنگي بيش از اندازه

تكرر ادرار


دستورالعمل مصرف ويتامين D براي مقابله با كرونا

همانطور كه متوجه شديد ويتامين D را هرگز نمي توان خودسرانه يا در دوزهاي بالا مصرف كرد. انجمن متخصصين غدد درون ريز و متابوليسم با توجه به انتشار اخبار مبني بر اثر ويتامين D بر پيشگيري از كرونا، دستورالعملي را در خصوص اين موضوع ارائه كردند.

در اين دستورالعمل آمده است: «در اين شرايط بحراني، به هيچ وجه نيازي به اندازه‌ گيري آزمايشگاهي سطح سرمي ويتامين D نيست. در صورتي كه طي چند ماه گذشته، در حال مصرف يك عدد ويتامين دي پنجاه هزار واحدي در ماه بوده‌ايد، به همين صورت ادامه دهيد يعني يك عدد ويتامين D پنجاه هزار واحدي در ماه. اين توصيه براي كودكان دو تا 12 سال به ميزان يك عدد ويتامين D پنجاه هزار واحدي هر دو ماه يك بار است. در غير اين صورت، بدون نگراني، فعلا براي مدت چهار هفته آينده هفته‌اي يك عدد ويتامين D پنجاه هزار واحدي مصرف كنيد.»


كروناوويتامينd

دريافت ويتامين D براي كودكان

ويتامين D به اشكال مختلف موجود است. هم فرم پاستيل و هم مكمل هايي مانند مكمل هاي مولتي ويتامين مينرال يا مكمل هاي تك مينرالي يا تك ويتاميني مثل ويتامين D كه لازم است هنگام مصرف به برچسب و دُز آن هم توجه لازم صورت گيرد.

 

حرف آخر

با توجه به انتقال بالاي ويروس كرونا بهتر است اكنون و فقط جهت اندازه گيري سطح ويتامين D خون به آزمايشگاه ها مراجعه نكرده و با توجه به دوز استاندارد مورد نياز بدن، با تجويز يك متخصص تغذيه يا غدد، به مصرف اين مكمل بصورت صحيح اقدام نماييد. تا كنون اين ارتباط و نقش پيشگيري ويتامين D بصورت تاييد شده ثابت نشده است اما مي توان با توجه به نقش كليدي اين ويتامين در بدن، به آن اهميت داد و در مصرف آن كوتاهي نكرد.

مكمل هاي تقويت كننده سيستم ايمني

۱۰۰ بازديد

مكمل هاي تقويت كننده سيستم ايمني 

در اين روزها كه تب كرونا همه گير شده است مي خواهيم با شما در مورد مكمل هاي موثر بر روي سيستم ايمني بدن صحبت كنيم. مكمل هايي كه مي تواند ايمني بدن شما را در برابر بيشتر بيماري هاي ويروسي از جمله كرونا بالا ببرد.

نكته: قبل از خواندن مقاله تاكيد مي كنيم كه مصرف مكمل ها تنها با تجويز پزشك مي تواند اثرات مثبت داشته باشد. پزشك مي تواند با توجه به شرايط جسمي شما از نظر بيماري هاي زمينه اي، داروهاي مصرفي، سن و جنسيت مكمل مورد نياز شما را تجويز كند.

ورود ويروس كرونا به كشور عده زيادي را نگران كرده است و اين طبيعت شيوع يك بيماري جديد با درماني ناشناخته است. طبق گزارشات رسيده سيستم ايمني بدن در رابطه با كرونا نقش بسيار مهمي دارد و چه كرونا و چه هر ويروس ديگري بايد ابتدا از سد ايمني بدن بگذرد. شما مي توانيد با تقويت سيستم ايمني بدن و استفاده از مكمل هاي ويژه خود را در برابر هر ويروسي ايمن سازيد.

 

سيستم ايمني بدن

سيستم ايمني بدن يك سيستم بسيار منحصر به فرد است كه به محض ورود هر ويروس و يا باكتري به بدن، در لحظه آنتي بادي خاصي را توليد مي كند و شروع به مقابله با آن ويروس و يا باكتري مي كند. اين روزها كه بحث كرونا داغ است و همه به گونه اي در مورد آن به بيان عقيده هاي علمي و غير علمي خود پرداخته اند، نقش سيستم ايمني بدن پررنگ تر شده و توجه هاي زيادي را به سمت خود جلب كرده است.


ويتامين و مكمل

راهكارهاي مقابله اي با ويروس ها

قدرت شيوع ويروس ها متفاوت است. در مورد كرونا اين فرايند بسيار بالا است و به راحتي منتقل مي شود. (WHO) سازمان بهداشت جهاني راهكارهاي مناسبي را براي حفاظت بدن از انواع ويروس ها مانند كرونا، ارايه كرده است مانند:

پوشش دهان در هنگام عطسه و سرفه

استفاده از ماسك هاي فيلتر دار در اماكن شلوغ

شستشوي دست ها

نبردن دست طرف صورت

اين موارد راهكارهايي هستند كه اين روزها، بارها شنيده ايم اما در كنار اين موارد، راهكارهاي مفيد ديگري نيز وجود دارند كه مي توان از آنها در رابطه با سلامتي افراد نام برد و توصيه كرد.

استفاده از مكمل هاي خاص براي تقويت سيستم ايمني بدن، يك راهكار پيشنهاد شده توسط پزشكان مي باشد.


كرونا و ويتامين

تقويت سيستم ايمني

در اين ميان، مصرف مكمل هايي كه مي توانند قدرت تنفسي را تقويت كنند و باعث بهبود علايم سرماخوردگي مانند عطسه و سرفه مي شوند، از اهميت بسيار ويژه اي برخوردارند. چند نمونه از اين مكمل ها را در زير معرفي مي كنيم:

شربت ايميونس براي تقويت سيستم ايمني بدن

مكمل ويتامين C كه سيستم ايمني بدن را تقويت مي كند

مكمل زينك

مكمل سلنيوم

مكمل ويتامين A

و مكمل هاي ديگري كه در بازار وجود دارند و مي توانيد با راهنمايي پزشك خود آنها را تهيه و استفاده كنيد.

نكته: تمامي ويتامين ها در مواد غذايي موجود هستند. سبزي‌ها و ميوه‌هاي رنگي سبز تيره، قرمز و نارنجي همانند هويج، گوجه و كلم داراي ويتامين «C» و روغن، كره و زرده تخم‌مرغ ازجمله گروه‌هاي غذايي هستند كه داراي ويتامين «A» است.

نكته: در مورد خوردن مكمل ها بايد دوز و مدت مصرف توسط پزشك مشخص گردد.

نكته: اگر از مكمل هايي تركيبي استفاده مي كنيد حتما قبل از تهيه مكمل هاي جدا، با پزشك مشورت كنيد تا دوز اضافه اي از يك ويتامين به بدن شما وارد نشود.

 

كرونا

 

حرف آخر

با توجه به انتقال سريع اكثر ويروس ها مخصوصا كرونا، بهتر است تا جايي كه امكان دارد داخل منزل بمانيد. خروج از خانه به هر دليلي در اين دوران مي تواند پرخطر باشد. ماندن در ترافيك و هواي آلوده بدن را ضعيف مي كند و خطر ابتلا به بيماري كرونا را افزايش مي دهد  اگر ممكن است افراد با ريسك بالاي ابتلا را در خانه نگه داشته و با شدتي بيشتر از هر زمان ديگر در رعايت بهداشت فردي و جمعي، كوشا باشيد.

راهكارهايي جهت تقويت ريه

۱۰۹ بازديد

با شيوع كرونا توجه زيادي به سمت ريه و دستگاه تنفسي معطوف شده است اما در حالت عادي هم ريه و دستگاه تنفسي جزو مهم ترين اندام هاي بدن هستند كه با درگير شدن اين عضو توسط بيماري هاي ويروسي و بروز هر گونه مشكل در اين دستگاه، احتمال مرگ فرد بيمار زياد مي شود. در اين مقاله مي خواهيم به چند نكته مهم براي تقويت و محافظت از ريه و دستگاه تنفسي اشاره كنيم.

 

چطور مي توان به تقويت ريه و دستگاه تنفسي خود كمك كرد؟

هيچ‌كس نمي‌تواند منكرحياتي بودن سيستم تنفسي بدن شود و اهميت بالاي سلامت اين بخش از بدن در شيوع بيماري هايي چون كرونا نمود بيشتري پيدا مي كند.
 دستگاه تنفسي شامل چند بخش مهم است:

  • مجاري هوايي

  • ريه‌ها

  • عضلات و رگ‌هاي خوني متصل به اين بخش ها

دستگاه تنفسي اكسيژن را به سراسر بدن ما ارسال مي‌كند و اينكار حياتي انجام تمامي فعاليت‌ها و عملكرهاي بدن را ممكن مي‌سازد. با توجه به اين وظيفه حياتي، اگر مشكلي در سيستم تنفسي ما بوجود بيايد، اين مشكل در عملكرد تمامي بدن ما نمود پيدا مي كند.
 ما در اينجا به شش راهكار جهت تقويت سيستم تنفسي، اشاره مي كنيم كه اين راهكارها در پايگاه اطلاع رساني "جنسيس مديكال" ثبت شده و مورد تاييد مي باشند.


فضاي سبز  ريه

 

با فضاي سبز آشتي كنيد

گل و گياه مصنوعي خود را دور بريزيد و جاي آن گل و گياهان طبيعي را به منازل خود بياوريد حتي در نوع آپارتماني. نگهداري از گياهان سبز در محل زندگي به دليل توانايي‌ آنها جهت از بين بردن سموم داخل هوا، تامين اكسيژن و بهبود كيفيت هوا را در محل زندگي ما به دنبال خواهد داشت
 اين موضوع به خصوص در ماه‌هاي سرد سال چون زمستان اهميت ويژه اي دارد، چرا كه در اين ماه‌ها كه هوا رو به سردي مي رود، ما وقت بيشتري را به دليل اين شرايط سخت، در خانه مي مانيم.

 

ورزش و تناسب اندام

يك از مهمترين راهكارهاي تقويت ريه، ورزش كردن است كه براي ريه‌ها بسيار مفيد است. انجام حركات ورزشي باعث بهبود گردش خون و تقويت عضلاني مي‌شود؛ دو فاكتور مهمي كه ريه‌ها براي عملكرد درست به آن ها نياز دارند. در نتيجه مي توان گفت ورزش كردن به كارآمدتر شدن ريه‌ها كمك شاياني مي‌كند.

 

غذا و ريه

 

 

رژيم غذايي مناسب

رژيم غذايي سالم كه تمامي مواد مغذي را به بدن برساند، همانطور كه براي اعضاي مختلف بدن لازم ومفيد است، براي سلامت و عملكرد مناسب ريه‌ها هم اهميت بسيار زيادي‌ دارد. بر طبق تحقيقات گسترده اي كه در مركز پزشكي دانشگاه مريلند انجام شد، محققين دريافتند مقادير پايين و كمبود برخي از ريزمغذي ها و مواد غذايي خاص، مي تواند با بروز تعدادي از بيماري‌هاي ريوي مرتبط باشد.

خوردن غذاهاي داراي ويتامين‌هاي، و E وهمچنين  مواد معدني شامل روي، پتاسيم، سلنيوم و منيزيم، همگي براي حفظ سلامتي ريه ها لازم و ضروري است.

 

نوشيدن آب

يك توصيه همگاني و در هر شرايطي نوشيدن آب به ميزان مكفي است. مقدار كافي آب براي حفظ سلامتي اهميت بالايي دارد. تامين آب بدن نقش به سزايي در حفظ سلامتي ريه‌ها دارد. نوشيدن آب كافي باعث رقيق شدن ترشحات مخاطي مي شود. اين ترشحات طور هر روز در ريه‌ها جمع مي شوند، رقيق شدن اين ترشحات مخاطي باعث تسهيل در امر تنفس مي‌شود.

 

شستن دست و ريه
 

شستن مرتب دست ها 

شايد كمي دور از باور باشد كه شستن دست ها بتواند در سلامت ريه ها موثر باشد اما بايد بگوييم يكي از بهترين راه ها براي حفظ سلامت ريه ها و سيستم تنفسي شستن مداوم دست ها مخصوصا در فصل شيوع بيماري هايي چون كرونا و آنفولانزا است. البته اين شستشو بايد بصورت كامل و صحيح انجام شود. شست‌وشوي مرتب  و اصولي دست‌ها باعث مي‌شود تا ويروس‌ها و باكتري‌ها و ميكروب هايي كه مي‌توانند به ريه‌ آسيب برسانند، از بدن و به دنبال آن از ريه ها دور بمانند.
 نكته: حتماً تلفن‌هاي همراه و هندزفري و هدفون‌هاي خود را به طور مرتب ضدعفوني كنيد.

 ترك دخانيات و مواد مخدر

يكي از مضرترين كارها و رفتارها براي سلامت ريه ها، استعمال دخانيات اعم از كشيدن سيگار، قليان و محصولات مشابه مانند استفاده از آدامس‌هاي تنباكو است.
 نتايج علمي بسيار زيادي وجود دارد كه  با توجه به نتايج آنها، تمامي پزشكان و متخصصين سازمان بهداشت و درمان جهاني بارها و بارها تأكيد كرده اند كه ترك استعمال دخانيات، مي تواند بهترين و موثرترين روش براي حفظ سلامت و تقويت سيستم تنفسي باشد.


تقويت ريه ها و گاز رادون

 

بررسي سطح گاز رادون

سرطان ريه را كشنده ترين نوع سرطان مي‌دانند و سيگار را مهم ترين عامل ابتلا به آن. طبق تحقيقاتي كه در ايالت متحده امريكا انجام گرفت، گاز رادون دومين عامل ابتلابه سرطان ريه بعد از سيگار عنوان شد و همين مسأله هم سبب شد تا اين كشور نسبت به‌اندازه‌گيري گاز رادون در منازل اقدام كند.

جالب است بدانيد طبق مطالعات انجام شده در ايران غلظت اين گاز در منازل شهرهاي لاهيجان، اردبيل، يزد، همدان و قزوين بالا بوده است. از آنجايي كه گاز رادون از كف و معمولاً از خاك به داخل منزل انتشار مي‌يابد، استفاده از غشاهاي پلاستيكي در زير فونداسيون در هنگام ساخت بنا، تا حد زيادي مي‌تواند مانع انتشار اين گاز به داخل منزل شود.
 همچنين اصلاح و بهبود سيستم تهويه محيط‌هاي بسته بخصوص در سطوح پايين و كف ساختمان‌ها، عايق بندي و پركردن شكاف ديوار‌ها و كف ساختمان و استفاده از چاهك رادون در زير كف ساختمان جهت هدايت مستقيم گاز رادون به بيرون نيز از راهكارهاي ارائه شده براي جلوگيري از انتشار اين گاز سرطانزاست.

 

كرونا يا آلرژي؟

۶۷ بازديد

كرونا يا آلرژي؟ 

با جهاني شدن كرونا ويروس و شيوع چشمگير آن، ترسي طبيعي همه مردم را فرا گرفته است كه با ديدن علايمي هرچند كوچك مانند خارش موقتي گلو يا احساس گرفتگي در گلو و انجام هر تك سرفه اي، نمايان شده و اولين احتمال، "كرونا گرفته ام" چون زنگ خطري در ذهنمان به صدا در مي آيد.

در كنار اينكه  شيوع كرونا ويروس موضوعي نيست كه بتوان به سادگي از كنار آن گذشت و بايد با جدي گرفتن آن و رعايت تمامي نكات توصيه شده لازم را براي پيشگيري از ابتلا به كرونا ويروس، اما بايد ترس هاي اضافي را كنار گذاشت و اين را بدانيم كه قرار نيست همه افراد به كرونا ويروس مبتلا شوند.

در اين مقاله مي خواهيم به تفاوت هاي كرونا ويروس با آلرژي يا سرماخوردگي عادي بپردازيم. اين تفاوت ها را از ديد يك متخصص پزشك عفوني بيان مي كنيم تا شما با دانستن علايم درست در هنگام لزوم به مراكز درماني مراجعه كنيد و با ورود غير ضروري به اين مراكز خود را در معرض كرونا ويروس قرار ندهيد.

 

فرق كرونا با آلرژي

 

خارش چشم و آبريزش بيني

يكي از علايم اوليه و اصلي آلرژي فصلي، تحريك چشم و بيني است و مي توان حجوم علايم آلرژي را در ناحيه سر مشاهده كرد كه ممكن است بروز اين علايم با خارش هاي پوستي يا بثورات پوستي نمايان شود.

 

علايم كرونا ويروس سيستماتيك است

سيستماتيك بودن علايم يعني درگير كردن تمام بدن نه اينكه فقط در محدوده خاصي متمركز بماند. كرونا ويروس دستگاه تنفسي تحتاني را مورد حمله قرار مي دهد و در كنارش باعث درد در بدن، تب، سرفه و عوارض ديگر مي شود. اصولا در كرونا ويروس كمتر شاهد آبريزش بيني هستيم.

اصولا در آلرژي هاي فصلي كمتر شاهد تب هستيم در حالي كه مي توان تب را يكي از نشانه هاي مهم كرونا ويروس دانست. اگر فردي با سابقه آسم به آلرژي فصلي دچار شود مي تواند علايم تنگي نفسي چون مبتلايان به كروناويروس از خود نشان دهد كه در اين مرحله نياز به تشخيص پزشك متخصص است.

 

آلرژي فصلي اصولا دوره اي و تكرار شونده است

افرادي كه به آلرژي فصلي دچار مي شوند اصولا اين حالت را هر ساله و در ماه هايي خاص تجربه مي كنند و مي توانند از داروهايي چون (OTC) استفاده كنند تا علايم تسكين پيدا كند.


فرق كرونا با آلرژي

 

كرونا ويروس مي تواند شما را تا ناتواني پيش ببرد

آلرژي ممكن است در شما احساس خستگي ايجاد كند اما باعث درد شديد عضلات يا مفاصل نمي‌شود در حالي كه در كرونا ويروس اين درد مي تواند به حدي باشد كه شما را از كارهاي روزمره ناتوان كند و بخواهيد مرتب در تخت خواب خود بمانيد.

 

علايم آلرژي و سرماخوردگي پايدار نيستند

در شرايط آلرژي و سرماخوردگي ساده با دو روز قرص خوردن و استراحت، علايم رو به بهبود رفته و شما حال بهتري پيدا مي كنيد اما اگر علايم ادامه دار شده و رو به بدتر شدن، رفت حتما بايد توسط پزشك متخصص مورد معاينه تخصصي قرار بگيريد. البته ممكن است عوارض سرماخوردگي و آلرژي در افراد مسن و داراي بيماري زمينه اي بيشتر تداوم داشته باشد كه آنهم بهتر است با ويزيت پزشك، مشخص شود.

 

علايم كرونا تشديد شونده است

بهترين راه با شروع عوارض براي تشخيص اينكه به آلرژي يا سرماخوردگي ساده اي مبتلا شده ايد يا كرونا ويروس، گذشت زمان است. يكي از دلايلي كه مي تواند براي رفتن شما به مراكز درماني موجه و ضروري باشد، تشديد شدن علايم علي رغم خوردن داروها و مراقبت هاي خانگي است.

در صورت بروز نفس تنگي يا علايم حاد تنفسي هرگز براي رفتن به نزد پزشك متخصص تعلل به خرج ندهيد.


فرق كرونا با آلرژي

 

علايم اوليه مشابه

متأسفانه مراحل اوليه سرماخوردگي، آنفلوآنزا و كروناويروس بسيار مشابه است و حتي در بعضي از موارد كرونا ويروس مي‌تواند آنقدر خفيف باشد كه ناراحتي در ريه هم ايجاد نكند. براي شناسايي كرونا ويروس بهترين راه چك مداوم علايم بدن است و فقط علايمي براي ما مهم هستند كه با وجود درمان هاي خانگي، ادامه دار باشند.

 

از خود سوال بپرسيد

در صورتي كه به ابتلا به كروناويروس مشكوك شده‌ايد، بهتر است چند سوال از خود بپرسيد:

آيا به تازگي به سفر رفته ايد؟ به كجا؟

آيا از افراد در ارتباط با شما كسي تازگي به سفر رفته است؟ به كجا؟

آيا با فردي با علايم مشكوك ارتباط داشته ايد؟

آيا در منطقه زندگي شما شيوع كرونا بالا است؟

اين روزها با توجه به درگيري بالاي كادر درمان و نبود امكانات و كمبود در كيت هاي تشخيص بهتر است قبل از مراجعه به پزشك راه هاي ساده تشخيصي را در منزل انجام دهيد و در صورت نرسيدن به جواب قطعي به پزشك مراجعه كنيد و در صورتي كه امكانش را داريد از پزشك خود بصورت تلفني مشاوره بگيريد.

در آخر متخصصان توصيه مي‌كنند هشدارهاي پزشكي و توصيه‌هاي بهداشتي را جدي بگيريد و با ماندن در قرنطينه خانگي و با رعايت بهداشت فردي و اوليه، تا حد ممكن خود را در معرض خطر ابتلا به اين ويروس‌ها قرار ندهيد.

واكنش سيستم ايمني بدن به كرونا

۷۳ بازديد

واكنش سيستم ايمني بدن به كرونا

مراقب سيستم ايمني باشيد (قسمت دوم)

۸۲ بازديد

مراقب سيستم ايمني باشيد (قسمت دوم) 

چه چيزهايي سيستم ايمني بدن را تضعيف مي كند؟

در ادامه مواردي كه در مقاله قبل به آن پرداختيم، با ما همراه شويد تا با اطلاع از عادت هاي اشتباه، آنها را كنار گذاشته و ناخوداگاه باعث ضعف سيستم ايمني بدن در مقابل بيماري هايي چون كرونا ويروس، آنفولانزا و ديگر بيماري هاي تهاجمي نشويم.


استفاده از رژيم هاي سخت و مبني بر استفاده فراوان از نوشيدني هاي لاغري

درست است كه رژيم سالم غذايي جهت تقويت سيستم ايمني بدن هميشه توصيه مي شود اما گاهي تعدادي از رژيم هاي غذايي اثر عكس داشته و بيشتر به بدن صدمه وارد مي كنند. طبق تحقيقات انجام شده دريافته اند رژيم هاي سخت غذايي مانند رژيم نوشيدني، مي تواند در عملكرد سيستم ايمني بدن اختلال ايجاد كرده و بدن را مستعد پذيرش بيماري سازد.

رژيم هايي كه در آن كربوهيدرات ها حذف مي شوند و كالري بسيار پاييني توسط بدن دريافت مي گردد، حقيقتا مي توانند خطرناك باشند. اصولا در اين رژيم هاي سخت بدن دچار كمبود ريزمغذي ها، ويتامين ها و مواد معدني مانند سلنيوم، روي و منيزيم مي شود كه وجود آنها جهت تقويت سيستم ايمني بدن لازم و ضروري است.


عادت هاي اشتباه و ضعف سيستم ايمني

راهكار چيست؟

شما مي توانيد نوشيدني هايي مثل چاي سبز را در كنار مواد مغذي كه استفاده مي كنيد، به برنامه غذايي خود اضافه كنيد و از فوايد آن بهره ببريد اما اگر به خيال كاهش وزن سريع، مقدار زيادي نوشيدني را در برنامه غذايي خود بگنجانيد تنها چيزي كه عايدتان مي شود از دست دادن مواد مغذي و مورد نياز بدن است. بهتر است با توجه به شرايط بدني خود و تحت نظارت پزشك و متخصص تغذيه از يك رژيم غذايي اصولي پيروي كنيد.

 

مسافرت هاي كاري و پر استرس

تحقيقات نشان داده است افرادي كه بعلت شغلشان مسافرت‌هاي كاري زيادي را مي روند و همراه با آن استرس زيادي را تحمل مي كنند اصولا سيستم ايمني ضعيفي را دارند. چنين افرادي بيشتر از بقيه در معرض آلاينده ها، ميكروب ها و عوامل خطرساز قرار مي گيرند و همين امر باعث مي شود فشار بيشتري به سيستم ايمني بدنشان وارد شود.

در كنار اين خطر عواملي چون استراحت كم، خواب ناآرام و برنامه غذايي نامنظم هم مي تواند باعث ضعف سيستم ايمني شان شود و آنها را براي ابتلا به بيماري مستعد تر سازد.


عادت هاي اشتباه و ضعف سيستم ايمني

 

راهكار چيست؟

افرادي كه ناچارند بخاطر شغلشان مرتب در سفر باشند، بهتر است برنامه ريزي دقيق تري داشته باشند و مواردي چون ورزش كردن را كه مي تواند به سيستم ايمني بدن كمك شاياني كند را در اولويت هاي برنامه روزانه خود قرار دهند. آنها مي توانند روزانه با يك پياده روي نيم ساعته شرايط را بسيار مساعدتر كنند.

چنين افرادي بايد بيش از ديگران غذاهاي مقوي خورده و مواد غذايي چون شكلات تلخ، انواع ميوه هاي داراي ويتامين C و مغزيجات را در برنامه غذايي و ميان وعده هاي خود قرار دهند.

 

تنهايي

مطالعات زيادي در اين زمينه انجام شده است كه نشان مي دهند تنهايي به مدت طولاني مي تواند سيستم ايمني را به صورت چشمگيري ضعيف كند و بدن را مستعد پذيرش بيماري هاي روحي و جسمي سازد.

تنهايي مزمن اين روزها به يكي از مشكلات جوامع پيشرفته يا در حال پيشرفت تبديل شده است. گزارشات نشان مي دهد بطور ميانگين 20 درصد از افراد يك جامعه احساس تنهايي مي كنند و اين موضوع سيستم ايمني بدنشان را مورد حمله قرار مي دهد.


عادت هاي اشتباه و ضعف سيستم ايمني

راهكار چيست؟

تنهايي فقط به معني خالي بودن اطرافمان از آدم ها نيست بلكه اگر شما در جمع هم احساس تنهايي كنيد، شامل صدمات وارده بوسيله تنهايي مي شويد. تنهايي چه به صورت فيزيكي باشد و چه به صورت احساسي، بسيار مخرب است. شما مي توانيد با انجام كارهاي گروهي و شركت در فعاليت هاي اجتماعي به اين احساس غلبه كنيد.

در زمان هايي مثل شيوع ويروس هايي چون كرونا كه نمي توان به راحتي در اجتماع حضور داشت بهتر است فعاليت هاي از راه دور اجتماعي، كتاب خواندن، فيلم هاي شاد ديدن، فعاليت هاي عقب افتاده مثل شيريني پزي و... را انجام دهيد همچنين تمرينات كاهنده استرس همچون مديتيشن، حضور ذهن و يوگا مي‌تواند بسيار مفيد باشد. هرچه روحيه شما بهتر باشد به همان اندازه سيستم ايمني شما قوي تر است.


عادت هاي اشتباه و ضعف سيستم ايمني

مصرف دخانيات

يك تحقيق تازه كه بر طيفي گسترده از مبتلايان به بيماري كرونا انجام شده نشان مي‌دهد كه احتمال بروز نارسايي هاي جدي و مرگ در ميان مردان سيگاري مبتلا به مراتب از افراد ديگر بيشتر است.

يافته‌هاي اين پژوهش كه به وسيله دانشمندان در چين و آمريكا و بر روي ۸ هزار فرد مبتلا انجام شده، نشان مي‌دهد احتمال بيشتري وجود دارد كه مردان سيگاري به اين بيماري مبتلا شوند. همچنين بيماري در آن‌ها با علائم شديدتري همراه خواهد بود و احتمال مرگ نيز به همين ميزان در ميان اين دسته از افراد بالاتر است.

 

راهكار چيست؟

از حضور در اماكن مصرف و عرضه دخانيات از جمله قليان‌سراها و اتاقك‌هاي سيگار كه منجر به انتقال آلودگي ويروسي مي‌شود، خودداري كنيد و تا اطلاع‌ ثانوي از انجام تست مونوكسيد كربن توسط دستگاه اندازه‌ گيري در كلينيك‌هاي ترك سيگار و مطب‌هاي پزشكان متخصص ريه پرهيز كنيد.

مراقب سيستم ايمني باشيد (قسمت اول)

۵۵ بازديد

مراقب سيستم ايمني باشيد (قسمت اول) 


چه چيزهايي سيستم ايمني بدن را تضعيف مي كند؟

با ورود كرونا ويروس به كشور، همه به گونه اي به دنبال تقويت سيستم ايمني بدن خود هستند. عده اي به دنبال طب ايراني و توصيه هاي تغذيه اي و عده اي به دنبال مكمل ها و ... اما بايد بدانيم در كنار تقويت سيستم ايمني، نبايدهايي هم وجود دارد كه انجام دادنشان مي تواند سيستم ايمني را ضعيف كند و ما را در برابر ويروس هايي چون كرونا ويروس آسيب پذير تر كند.

ما در اين مقاله با گردآوري مواردي كه بر روي تضعيف سيستم ايمني اثر مستقيم دارند سعي كرده ايم كه نقشي كوچك در پيشگيري از اين بيماري داشته باشيم. بدني سالم به معناي داشتن سيستم ايمني كارامد و قدرتمند است. گاهي ما علي رغم خواسته خود دقيقا بصورت عكس عمل كرده و در كار سيستم ايمني بدن خود اختلال ايجاد مي كنيم.

مواردي كه شايد كمتر به آن توجه كنيم چون كمبود خواب، استرس، استفاده اشتباه از مكمل ها و... مي توانند ما را در مقابل مواجه با كرونا ويروس ضعيف كرده و علايم با شدت بيشتري بروز پيدا كنند.

مي توان گفت سيستم ايمني بدن ارتباط مستقيمي با سبك زندگي ما دارد و اگر بتوانيم تغييرات مثبتي در آن ايجاد كنيم، بسياري از مشكلات ما در مواجه با بيماري ها برطرف مي شود. سبك زندگي درست همان كنار گذاشتن عادت هاي اشتباه است. عادت هايي كه باعث ايجاد اختلال در عملكرد بدن ما مي شود.


تقويت سيستم ايمني بدن

استفاده بي رويه از آنتي اسيدها

اين عادت بصورت روتين درآمده است كه به محض درد معده، رفلاكس و سوزش سر دل، خودسرانه به سمت مصرف آنتي اسيدها مي رويم بدون آنكه بدانيم آنها باعث تضعيف سيستم ايمني مي شوند.

آنتي اسيدها به دو صورت عمل مي كنند؛ عده اي باعث جذب اسيد معده مي شوند اما مواردي كه قويتر هستندPH معده را كه اسيدي است تغيير مي‌دهند. وقتي PH  معده تغيير مي كند معده نمي تواند غذا را استريل كرده و همين مورد عفونت بدن را بيشتر مي كند. وقتي عفونت بالا برود فشاري مضاعف بر سيستم ايمني وارد مي شود.

تحقيقات نشان داده استفاده زياد از آنتي اسيدهاي قوي باكتري هاي مفيد روده را از بين مي برند و خطر ابتلا به بيماري هايي چون عفونت كلستريديوم ديفيسيل و ذات الريه بيشتر مي شود. بعضي مواد مغذي هم اگر حالت اسيدي كم باشد، درست جذب نمي شوند و نتيجه تحقيقات بيانگر اين بود كه افرادي با مصرف آنتي اسيدهاي قوي، كمبود بسيار شديدي در مواد مغذي همچون ويتامينB12 ، روي، ويتامين C و آهن داشتند و اين كمبودها باعث ضعف سيستم ايمني بدن مي شوند.

 

راهكار چيست؟

استفاده از داروهاي آنتي اسيدي حتما بايد با تجويز پزشك متخصص باشد. مصرف اين دسته از داروها نبايد بيشتر از ۳ ماه ادامه پيدا كند. بهتر است به جاي مصرف دارو، غذاهايي كه باعث افزايش اسيد معده و تشديد رفلاكس مي‌شوند را استفاده نكنيد.


تقويت سيستم ايمني بدن

استفاده از مسكن‌هاي خاص

تعدادي از مسكن ها و داروهاي ضد درد مانند داروهاي ضدالتهاب و استروئيدها و داروهاي غير استروئيدي مي‌توانند باعث ايجاد سندروم روده شوند و به مخاط روده صدمه بزنند. در نتيجه، ذره هاي مانده از غذا باعث عفونت شده و به سيستم ايمني بدن فشار وارد مي كنند.

 

راهكار چيست؟

نمي توان چنين داروهايي را در طولاني مدت و بصورت هميشگي استفاده كرد. بهتر است موارد طبيعي و خانگي تسكين درد را جايگزين اين داروها كرد.


تقويت سيستم ايمني بدن

استفاده خودسرانه و زياد از آنتي بيوتيك

آنتي بيوتيك‌ها يك از دلايل ضعف سيستم ايمني هستند. آمار نشان مي دهد كه زنان بيشتر از مردان از اين داروها براي درمان عفونت‌هاي ادراري استفاده مي‌كنند.

آنتي بيوتيك ها به مخاط روده آسيب وارد مي كنند. مصرف زياد آنتي بيوتيك ها مي تواند باكتري‌هاي مفيد و غير مفيد روده رو از بين مي برد. زماني كه باكتري‌هاي مفيد از بين بروند، سموم دوباره جذب بدن شده و در نتيجه سيستم ايمني ضعيف مي شود.

 

راهكار چيست؟

اگر مكررا از آنتي بيوتيك‌ استفاده مي كنيد، راه هاي كم خطر جايگزين جايگزين را پيدا كنيد به عنوان مثال، مي‌توانيد براي عفونت‌هاي ادراري با تجويز پزشك از ويتامين C استفاده كنيد.


تقويت سيستم ايمني بدن

مصرف زياد نوشيدني هاي الكلي

مصرف زياد نوشيدني الكلي باعث اختلال در توليد گلبول‌هاي قرمز و سفيد مي شود. اين حالت اگر ادامه دار باشد، سيستم ايمني بدن به شدت تضعيف مي‌ شود.

 

راهكار چيست؟

بهتر است عادت استفاده از نوشيدني هاي الكلي را ترك كنيد. سعي كنيد از آب ميوه طبيعي استفاده نماييد تا آب كافي را به بدنتان برسانيد.