مراقب سيستم ايمني باشيد (قسمت دوم)

در اين سايت تمامي مطالب سلامت و پيشگيري از بيماري هاي مختلف نشر داده مي شود.

مراقب سيستم ايمني باشيد (قسمت دوم)

۸۳ بازديد

مراقب سيستم ايمني باشيد (قسمت دوم) 

چه چيزهايي سيستم ايمني بدن را تضعيف مي كند؟

در ادامه مواردي كه در مقاله قبل به آن پرداختيم، با ما همراه شويد تا با اطلاع از عادت هاي اشتباه، آنها را كنار گذاشته و ناخوداگاه باعث ضعف سيستم ايمني بدن در مقابل بيماري هايي چون كرونا ويروس، آنفولانزا و ديگر بيماري هاي تهاجمي نشويم.


استفاده از رژيم هاي سخت و مبني بر استفاده فراوان از نوشيدني هاي لاغري

درست است كه رژيم سالم غذايي جهت تقويت سيستم ايمني بدن هميشه توصيه مي شود اما گاهي تعدادي از رژيم هاي غذايي اثر عكس داشته و بيشتر به بدن صدمه وارد مي كنند. طبق تحقيقات انجام شده دريافته اند رژيم هاي سخت غذايي مانند رژيم نوشيدني، مي تواند در عملكرد سيستم ايمني بدن اختلال ايجاد كرده و بدن را مستعد پذيرش بيماري سازد.

رژيم هايي كه در آن كربوهيدرات ها حذف مي شوند و كالري بسيار پاييني توسط بدن دريافت مي گردد، حقيقتا مي توانند خطرناك باشند. اصولا در اين رژيم هاي سخت بدن دچار كمبود ريزمغذي ها، ويتامين ها و مواد معدني مانند سلنيوم، روي و منيزيم مي شود كه وجود آنها جهت تقويت سيستم ايمني بدن لازم و ضروري است.


عادت هاي اشتباه و ضعف سيستم ايمني

راهكار چيست؟

شما مي توانيد نوشيدني هايي مثل چاي سبز را در كنار مواد مغذي كه استفاده مي كنيد، به برنامه غذايي خود اضافه كنيد و از فوايد آن بهره ببريد اما اگر به خيال كاهش وزن سريع، مقدار زيادي نوشيدني را در برنامه غذايي خود بگنجانيد تنها چيزي كه عايدتان مي شود از دست دادن مواد مغذي و مورد نياز بدن است. بهتر است با توجه به شرايط بدني خود و تحت نظارت پزشك و متخصص تغذيه از يك رژيم غذايي اصولي پيروي كنيد.

 

مسافرت هاي كاري و پر استرس

تحقيقات نشان داده است افرادي كه بعلت شغلشان مسافرت‌هاي كاري زيادي را مي روند و همراه با آن استرس زيادي را تحمل مي كنند اصولا سيستم ايمني ضعيفي را دارند. چنين افرادي بيشتر از بقيه در معرض آلاينده ها، ميكروب ها و عوامل خطرساز قرار مي گيرند و همين امر باعث مي شود فشار بيشتري به سيستم ايمني بدنشان وارد شود.

در كنار اين خطر عواملي چون استراحت كم، خواب ناآرام و برنامه غذايي نامنظم هم مي تواند باعث ضعف سيستم ايمني شان شود و آنها را براي ابتلا به بيماري مستعد تر سازد.


عادت هاي اشتباه و ضعف سيستم ايمني

 

راهكار چيست؟

افرادي كه ناچارند بخاطر شغلشان مرتب در سفر باشند، بهتر است برنامه ريزي دقيق تري داشته باشند و مواردي چون ورزش كردن را كه مي تواند به سيستم ايمني بدن كمك شاياني كند را در اولويت هاي برنامه روزانه خود قرار دهند. آنها مي توانند روزانه با يك پياده روي نيم ساعته شرايط را بسيار مساعدتر كنند.

چنين افرادي بايد بيش از ديگران غذاهاي مقوي خورده و مواد غذايي چون شكلات تلخ، انواع ميوه هاي داراي ويتامين C و مغزيجات را در برنامه غذايي و ميان وعده هاي خود قرار دهند.

 

تنهايي

مطالعات زيادي در اين زمينه انجام شده است كه نشان مي دهند تنهايي به مدت طولاني مي تواند سيستم ايمني را به صورت چشمگيري ضعيف كند و بدن را مستعد پذيرش بيماري هاي روحي و جسمي سازد.

تنهايي مزمن اين روزها به يكي از مشكلات جوامع پيشرفته يا در حال پيشرفت تبديل شده است. گزارشات نشان مي دهد بطور ميانگين 20 درصد از افراد يك جامعه احساس تنهايي مي كنند و اين موضوع سيستم ايمني بدنشان را مورد حمله قرار مي دهد.


عادت هاي اشتباه و ضعف سيستم ايمني

راهكار چيست؟

تنهايي فقط به معني خالي بودن اطرافمان از آدم ها نيست بلكه اگر شما در جمع هم احساس تنهايي كنيد، شامل صدمات وارده بوسيله تنهايي مي شويد. تنهايي چه به صورت فيزيكي باشد و چه به صورت احساسي، بسيار مخرب است. شما مي توانيد با انجام كارهاي گروهي و شركت در فعاليت هاي اجتماعي به اين احساس غلبه كنيد.

در زمان هايي مثل شيوع ويروس هايي چون كرونا كه نمي توان به راحتي در اجتماع حضور داشت بهتر است فعاليت هاي از راه دور اجتماعي، كتاب خواندن، فيلم هاي شاد ديدن، فعاليت هاي عقب افتاده مثل شيريني پزي و... را انجام دهيد همچنين تمرينات كاهنده استرس همچون مديتيشن، حضور ذهن و يوگا مي‌تواند بسيار مفيد باشد. هرچه روحيه شما بهتر باشد به همان اندازه سيستم ايمني شما قوي تر است.


عادت هاي اشتباه و ضعف سيستم ايمني

مصرف دخانيات

يك تحقيق تازه كه بر طيفي گسترده از مبتلايان به بيماري كرونا انجام شده نشان مي‌دهد كه احتمال بروز نارسايي هاي جدي و مرگ در ميان مردان سيگاري مبتلا به مراتب از افراد ديگر بيشتر است.

يافته‌هاي اين پژوهش كه به وسيله دانشمندان در چين و آمريكا و بر روي ۸ هزار فرد مبتلا انجام شده، نشان مي‌دهد احتمال بيشتري وجود دارد كه مردان سيگاري به اين بيماري مبتلا شوند. همچنين بيماري در آن‌ها با علائم شديدتري همراه خواهد بود و احتمال مرگ نيز به همين ميزان در ميان اين دسته از افراد بالاتر است.

 

راهكار چيست؟

از حضور در اماكن مصرف و عرضه دخانيات از جمله قليان‌سراها و اتاقك‌هاي سيگار كه منجر به انتقال آلودگي ويروسي مي‌شود، خودداري كنيد و تا اطلاع‌ ثانوي از انجام تست مونوكسيد كربن توسط دستگاه اندازه‌ گيري در كلينيك‌هاي ترك سيگار و مطب‌هاي پزشكان متخصص ريه پرهيز كنيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.