موز چه خاصيتهايي دارد كه ممكن است ندانيم؟
موز فوايد بسيار زيادي دارد و هميشه توسط متخصصين تغذيه مورد توجه قرار گرفته است. بطوري كه آن را يك وعده غذايي كامل هم مينامند. بجز ارزش تغذيه اي اثري مثبت بر سلامت جسم و روح ما دارد. ما در اين مقاله مي خواهيم شما همراهان عزيز مجله پزشكي را با حقيقت هايي از موز آشنا كنيم، كه كمتر در مورد آن ها گفته شده است. پس تا انتهاي مقاله ما را همراهي كنيد.
خواص موز
از خواص موز ميتوان به موارد زير اشاره كرد:
-
افزايش ايمني بدن كه به علت وجود روي، ويتامين A، ويتامين C، سلنيوم و پروتئين در موز است.
-
موز كالري خوبي داشته و نسبت به اين كالري كه دارد، انرژي بسيار زيادي را به شما ميدهد و ميتواند در رژيمهاي لاغري مورد استفاده قرار بگيرد و با خوردن آن، احساس سيري كنيد.
-
تقويت كننده سيستم قلبي و عروقي

-
بالا بردن انرژي
-
امكان پيشگيري از زخم معده و همچنين موز ميتواند در درمان بعضي از بيماريهاي گوارشي چون اسهال مفيد باشد.
-
جلوگيري از ابتلا به ديابت
-
درمان كمخوني مخصوصا وقتي با عسل خورده شود.
-
موز در سلامت چشم نقش مؤثري دارد و تحقيقات در اين زمينه نشان دادهاند افرادي كه در رژيم غذايي خود از موز استفاده مي كنند، كمتر به بيماريهاي ماكولا مبتلا مي شوند.
-
كمك به بهبود افسردگي و جلوگيري از آن. با خوردن موز، ترشح سروتونين افزايش پيدا ميكند و همانطور كه ميدانيد سروتونين هورمون شادي آور است.
-
موز ميتواند با وجود ويتامين C، ويتامين B6 و پتاسيم، در استحكام استخوانها نقش مؤثري را داشته باشد.
در مورد فوايد موز زياد شنيدهايد كه ما در اينجا به صورت تيتروار مهمترين آنها را ذكر كرديم و در ادامه ميپردازيم به ويژگي هايي از موز كه شايد تابحال در مورد آنها نشنيده باشيد.
واقعيتهايي در مورد موز
ايزوتوپ ناپايدار پتاسيم
موز مقدار زيادي پتاسيم دارد كه ميتواند به عملكرد بدن كمك شاياني كند اما درصد كمي هم ايزوتوپ ناپايدار پتاسيم در موز وجود دارد كه همراه با پتاسيم به بدن شما وارد ميشود. البته قرار نيست با خوردن موز شما مقدار زيادي از مواد راديواكتيو را دريافت كنيد مگر اين كه ۱۰ ميليون موز را با هم استفاده كنيد!
موز و زنبور
ايزوپنتيل استات يك تركيب است كه در موز يافت ميشود و جالب است بدانيد در فرومونهاي زنبور هم اين تركيب وجود دارد و اگر دقت كنيد در محل نيش زنبور مي توانيد بويي شبيه به بوي موز را استشمام كنيد. زنبورها براي ارتباط با همديگر از فرومونها استفاده ميكنند. يك پيامي كه توسط فرومونها به يكديگر ارسال ميكنند، پيام "حمله" است.
ايزوپنتيل استات در موزهاي تازه بيشتر ديده ميشود و هرچه موز رسيدهتر شود، اين تركيب كمتر مي شود. هيچ گاه نزديك به زنبورها موز تازه را مصرف نكنيد كه اين موز ميتواند زنبورها را ديوانه كند.

موز و لبخند
موز مي تواند باعث لبخند زدن شود! چند دليل براي آن وجود دارد، ميوه ي خوشمزه اي است، سالم است و از همه مهمتر لبخند شما را زيبا مي كند. پتاسيم خوبي در پوست موزهاي كال وجود دارد. موزهايي كه سبز هستند، پوستي سرشار از پتاسيم دارند و براي سفيد كردن دندان ها بطور طبيعي خيلي موثر هستند. مي توانيد مقداري از پوست موز سبز را برداشته و به مدت ۲ دقيقه بر روي تمامي دندانهاي خود بكشيد و سپس بر روي آن مسواك بزنيد. پس از دو هفته دندانهاي شما تماماً جرمگيري شده و ميدرخشد.
موزها يكسانند
موزهاي طبيعي تماماً به صورت يكسانند و فرقي نميكند شما اولين موز را در چه تاريخي خورده ايد! منشأ همه موزها يكي هستند و از نظر ژنتيكي مي توان گفت همه به همديگر ربط پيدا مي كنند. پرورش درخت موز به اين صورت است كه بايد آن را قلمه بزنيد و نميتوانيد دانه آن را بكاريد درنتيجه ميتوان گفت تمام موزها يكسانند.
رنگ موزها متفاوت است
شايد براي شما عجيب باشد اگر بگوييم موزهاي قرمز هم وجود دارند. البته نام آنها موزهاي قرمز است اما رنگ آنها در طيف رنگي صورتي تا بنفش قرار دارد. موزهاي قرمز اگر كال باشند، تلخ و سفت هستند و هنگاميكه ميرسند بسيار شيرين و نرمند.
موز و مشكلات پوستي
پوست موز خواص بسيار زيادي دارد كه يكي از آنها استفاده در مشكلات پوستي است. براي بهبود جاي گزش حشرات و خارش و جوش مي توان از پوست موز استفاده كرد. همچنين براي بهبود آكنه ها هم توصيه مي شود. پوست موز ويتامين E، D، C و A بسيار خوبي دارد و همچنين مواد معدني چون منگنز، آهن و روي هم در آن وجود دارد و براي التهابات پوستي ميتواند بسيار مفيد باشد.
موز و سردرد
بيشتر شما ممكن است دچار سردردهاي كوتاهمدت و بلند مدت شويد بايد بدانيد پوست موز درماني براي سردرد است. پوست موز را جدا كرده و آن را به ۲ قسمت تقسيم كنيد و سپس نيمي از پوست موز را با چسب بر روي پيشاني خود قرار دهيد و نيم ديگر آن را پشت سرتان. سپس دراز بكشيد و سعي كنيد آرام باشيد. سردرد شما پس از گذشت چند دقيقه رو به بهبود مي رود. هنوز دانشمندان دليل علمي براي آن پيدا نكردهاند اما از نظر تجربي، اين روش جواب مثبت داده است