مادر مبتلا به كرونا مي تواند به فرزند خود شير دهد؟

در اين سايت تمامي مطالب سلامت و پيشگيري از بيماري هاي مختلف نشر داده مي شود.

مادر مبتلا به كرونا مي تواند به فرزند خود شير دهد؟

۶۶ بازديد

مادر مبتلا به كرونا مي تواند به فرزند خود شير دهد؟ 

شيردهي در هنگام ابتلاي مادر به كرونا، سرماخوردگي يا آنفولانزا

با توجه به شيوه جهاني كرونا ويروس 2019 سوالات زيادي براي همه مردم پيش مي آيد كه يكي از آنها در مورد شيردهي مادر مبتلا به كرونا يا ديگر بيماري هاي ويروسي تنفسي است. در اين مقاله مي خواهيم با مشورت متخصصين جوابي علمي به شما همراهان مجله پزشكي بدهيم و راه هاي پيشگيري از ابتلاي نوزاد را آموزش دهيم، پس با ما تا انتهاي مقاله همراه باشيد.

هنگامي كه مادر شيرده مبتلا به كرونا ويروس، سرماخوردگي يا آنفولانزا مي‌شود، بايد سريعاً با يك پزشك متخصص مشورت كرده و با تشريح علايم بيماري خود در مورد شيردهي از او نظرخواهي كند. در كل مي توان گفت با توجه به مزيت هاي زياد و بي شمار شير مادر و همچنين ارتباط كمرنگ بين بيماري هاي تنفسي و انتقال از طريق شير مادر، بهتر است شيردهي قطع نشود.

ما مي توانيم به شما اين نكته مثبت را بگوييم كه "نگراني بابت انتقال بيماري كرونا ويروس، سرماخوردگي يا آنفولانزا، در صورت رعايت نكات بهداشتي، به نوزاد خود نداشته باشيد".

 

شيردهي در هنگام ابتلاي مادر به كرونا، سرماخوردگي يا آنفولانزا

شيردهي و بيماري مادر

بهتر است بدانيد اگر به كودك خود شير مي دهيد و دچار هر كدام از بيماري هاي كرونا ويروس 2019، سرماخوردگي و آنفولانزا شده ايد، باز هم مي‌توانيد به كودك خود شير دهيد. بيماري شما هنگامي كه علائم آن هنوز پديدار نشده است، واگيري بالايي دارد. پس كودك شما قبل از اينكه متوجه بيماري خود شويد، در معرض اين بيماري قرار گرفته است. در آن هنگام سيستم ايمني بدن شما مشغول توليد آنتي بادي هاي اين بيماري بوده كه با آن مبارزه كنند و اين آنتي بادي ها هنگامي كه شما به كودك خود شير داده‌ايد، از راه شير به بدن او منتقل شده است.

در حقيقت سيستم ايمني نوزاد خود را با شير دادن هنگام ساخت آنتي بادي، تقويت كرده و از او در مقابل بيماري، محافظت كرده ايد. اما باز هم بايد در صورت بروز علائم بيماري هايي چون كرونا، انفولانزا و سرماخوردگي، سريع براي درمان اقدام كنيد.

نكته: اگر مبتلا به تبي شديد كه بيشتر از سه روز طول كشيد بايد براي حفظ سلامت خود و كودك خود، به پزشك مراجعه كرده و علت آن را شناسايي كنيد تا بتوانيد تحت درمان قرار گيريد.

ممكن است با تشخيص بيماري هاي عفونت باكتريايي، پزشك متخصص برايتان آنتي بيوتيك تجويز كند. با توجه به دوران شيردهي، آنتي بيوتيك هاي بي خطري توسط پزشك انتخاب مي شوند. اگر در اين شرايط قرار گرفتيد، حتماً در مورد شيردهي خود با پزشك صحبت كنيد.

با ابتلاي مادر به بيماري هاي تنفسي چون كرونا ويروس، ممكن است اشتهاي مادر كمتر شده و بدن ضعيف تر شود. در نتيجه تا مي توانيد مايعات بنوشيد تا از حجم شير شما كم نشود. هرچه ميزان آب بدن بيشتر باشد، شير بيشتري هم توليد شده و بدن قوي تر مي شود.

 

نكاتي كه هنگام شيردهي بايد رعايت شود

اگر مبتلا به كرونا ويروس 2019 هستيد يا ساير بيماري هاي اين خانواده، قبل از شيردادن به نوزاد خود نكات بهداشتي و ايمني زير را رعايت كنيد:

بهترين كاري كه در رابطه با حفاظت نوزاد مي توانيد انجام دهيد اين است كه قبل و بعد از شيردهي دستان و سينه خود را كامل با آب و صابون بشوييد.

از ماسك جراحي استفاده كنيد.

لباس هاي خود را تعويض كرده و وسايل مورد استفاده را ضدعفوني كنيد و سپس كودك خود را در آغوش بگيريد.

 

شيردهي در هنگام ابتلاي مادر به كرونا، سرماخوردگي يا آنفولانزا

مصرف دارو در دوران شيردهي

داروهاي بي‌خطري وجود دارد كه مادر مي تواند با تجويز پزشك، در دوران شيردهي آنها را مصرف كند اما بايد هميشه حواستان باشد كه داروهاي سرماخوردگي، از چند دارو تركيب شده‌اند و با هم در يك قرص يا شربت قرار گرفته اند. داروهايي كه مادر مصرف مي كند مي تواند به بدن كودك هم وارد شود. در نتيجه بهتر است در اين دوران از قرص هاي چند منظوره كه از چند دارو تشكيل شده و هر كدام با يك علائم سرماخوردگي مبارزه مي‌كنند، پرهيز شود و آنها را استفاده نكنيد. هر چند پزشك خودش مي داند چه داروهايي را براي شما تجويز كند. پس بهتر است با تجويز خود، دارويي را از داروخانه تهيه نكنيد.

 

داروهاي ايمن در هنگام شيردهي:

داروهاي ضد احتقان

اصولاً بيشتر داروهاي ضد احتقان را مي توان در دوران شيردهي استفاده كرد و بي خطر هستند. مقدار خيلي كمي از اين دسته داروها ممكن است وارد شير مادر شده و به نوزاد منتقل شوند. تعدادي از محققان بر اين باورند كه اين داروها مي‌تواند توليد شير را كمتر كند اما هنوز نتوانسته اند از نظر علمي آن را ثابت كنند. اگر شما داروهاي خود را با تجويز پزشك استفاده كنيد ديگر نيازي نيست نگران اين موضوع باشيد.

ممكن است كم شدن ميزان شير مادر، به علائم بيماري و مصرف نكردن آب كافي توسط مادر در اين دوران يا كم اشتهايي و كم خوراكي مادر برگردد.

آنتي‌هيستامين‌ها

آنتي هيستامين هايي كه براي درمان آلرژي ها به كار مي روند، در دوران شيردهي مشكلي ايجاد نمي كنند و جزو داروهاي بي خطر و كم عارضه دسته‌بندي مي‌شوند. آنتي هيستامينهاي نسل اول ممكن است باعث خواب آلودگي نوزاد شوند مانند ديفن هيدرامين و كلرفنيرامين

آنتي هيستامين هاي نسل دوم و سوم اصولاً عارضه خواب آلودگي را در نوزاد ندارند. مانند لوراتادين و فكسوفنادين. متوجه شديد آنتي هيستامين ها دسته هاي مختلفي دارند و بهتر است حتماً زير نظر پزشك تجويز و تهيه شوند.

 

شيردهي در هنگام ابتلاي مادر به كرونا، سرماخوردگي يا آنفولانزا

اگر داروي تجويزي بر روي شير اثر داشت؟

اگر بيمار شديد و پزشكتان براي شما دارويي را تجويز كرد كه بر روي شير شما و به دنبال آن نوزادتان اثر مي‌گذارد و چاره اي هم جز تجويز اين دارو وجود نداشته، نمي توانيد از خوردن آن سر باز بزنيد چون ممكن است وجود بيماري براي شما و كودك شما مضرتر باشد. در نتيجه در اين دوران و استفاده از اين داروها، شيردهي خود را قطع كنيد و براي اينكه دچار درد در سينه نشويد، شير خود را دوشيده و به دور بريزيد.

مي توانيد به وسيله دستگاه شيردوش و يا با دست، شير خود را بدوشيد. اين دوشيدن باعث مي‌شود در اين دوران كه نوزاد شما سينه تان را نمي مكد، باز هم توليد شير داشته باشيد. به نوزاد، شير خشكي را نزديك به شير خودتان بدهيد كه خيلي متفاوت با شير شما نباشد. بهتر است در اين موارد توصيه هاي افراد غير متخصص را ملاك قرار ندهيد و حتما زير نظر پزشك اين كارها را انجام دهيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.