كرونا مي تواند شيريني را زهر كند!

در اين سايت تمامي مطالب سلامت و پيشگيري از بيماري هاي مختلف نشر داده مي شود.

كرونا مي تواند شيريني را زهر كند!

۶۶ بازديد

كرونا مي تواند شيريني را زهر كند! 

آيا مصرف شيريني با وجود كرونا، خطرناك است؟

امسال با وجود مهمان ناخوانده كرونا ويروس 2019، عيد نوروز مانند هرسال نبود. نوروزي بدون ديد و بازديد و شيريني و آجيل. به توصيه متخصصين تغذيه امسال شيريني از روزهاي نوروز ما و به دنبال آن قرنطينه، حذف شد. اما شيريني چه تهديدي مي تواند براي ما داشته باشد؟ آيا اين ماده شيرين مي تواند زندگي ما را تلخ كند؟ براي رسيدن به جواب اين سوال و سوال هاي ديگر با ما همراه باشيد.

با شيوع كرونا ويروس 2019 خيلي از برنامه‌هاي روزمره ما تغيير پيدا كرده است و در كنار اين تغييرات، درگير مسائلي چون تغذيه سالم، تقويت سيستم ايمني بدن، راه هاي انتقال، راه هاي پيشگيري و توصيه هايي جهت بهبود شرايط موجود شده ايم. روزانه اطلاعات فراواني را از طريق فضاي مجازي دريافت مي‌كنيم. همان‌طوركه قبلاً گفتيم اطلاعات اشتباه، مي‌تواند باعث بالا رفتن ميزان استرس و افزايش احتمال ابتلا به فوبياي كرونا ويروس شود و به دنبال آن شاهد تضعيف سيستم ايمني بدن خواهيم بود. ما در اين مقاله مي‌خواهيم اطلاعات علمي و درستي را در مورد انتقال كرونا ويروس از طريق شيريني در اختيار شما همراهان مجله پزشكي قرار دهيم.

 

آيا مصرف شيريني با وجود كرونا، خطرناك است؟

كرونا و شيريني

با شيوع كرونا ويروس و قرنطينه اجباري، همان‌طوركه در مقالات قبل هم گفتيم هوس خوردن كربوهيدرات‌ها مخصوصاً انواع شيريني، بسيار شايع است. حال مي‌خواهيم بدانيم آيا امكان انتقال كرونا ويروس از شيريني وجود دارد؟ متخصصين در اين باره گفته‌اند كه كرونا ويروس در دماي بالا از بين مي‌رود يعني هنگام پخت غذا يا حتي شيريني. پس شيريني ما پس از پخت و ديدن حرارت در فر، نمي تواند حامل كرونا ويروس باشد.

پس از پخت شيريني چند احتمال آلوده شدن آن مطرح مي‌شود:

  • ممكن است خود شيريني بعد از پخت آلوده به ويروس نباشد اما مي تواند مواد مصرفي روي آن مانند خامه، مربا، مواد تزئيني و ژله ها حاوي كرونا ويروس باشند.

  • هنگامي‌كه شيريني در جعبه قرار داده مي شود، اگر از طريق دستگاه نباشد، ممكن است توسط يك فرد آلوده به كرونا ويروس آلوده شود.

  • ممكن است خود جعبه هاي شيريني يا سطوحي كه شيريني بر روي آنها قرار مي گيرد، آلوده به كرونا ويروس بوده و اين ويروس به شيريني منتقل شود.

 

شيريني و سيستم ايمني بدن

استرس زياد كه در روزهاي اپيدمي كرونا ويروس 2019، بسيار با آن مواجه هستيم، احساس گرسنگي را در ما تشديد مي‌كند. با وجود شيريني در خانه يكي از آسان‌ترين راه‌هاي برطرف كردن اين احساس، رفتن به سراغ شيريني است كه با خوردن آن‌ها به ما احساس سيري كاذب دست مي‌دهد و باعث مي‌شود نتوانيم مواد غذايي اصلي و ضروري را وارد بدن خود كنيم. يكي از دلايلي كه بهتر است در زمان شيوع اين بيماري، شيريني وارد خانه نكنيم اين است كه به‌طور غيرمستقيم باعث تضعيف سيستم ايمني بدن ما مي‌شود و مهم‌ترين اصل پيشگيري از بيماري را زير پا مي‌گذارد.


آيا مصرف شيريني با وجود كرونا، خطرناك است؟

چرخه اي اشتباه

هنگامي‌كه شما گرسنه مي‌شويد در حقيقت ميزان قند خون بدنتان كاهش پيدا كرده است. همراه با افت قند خون، هورموني از معده ترشح مي‌شود كه به مغز اين پيام را مخابره مي كند "بدن نياز به غذا دارد" هنگامي‌كه شما به جاي خوردن غذاي مقوي و اصلي از مواد غذايي چون شيريني استفاده مي‌كنيد، در زمان كوتاهي قند بسيار زيادي در خون شما آزاد مي شود. اين قندها زود جذب هستند يعني به سرعت در سلول‌ها جذب مي‌شوند و درنتيجه دوباره شما با افت قند خون مواجه مي‌شويد. همان‌طوركه مي‌بينيد اين يك سيكل معيوب است كه بجاي رساندن مواد سالم و مقوي به بدن، كه بتوانند در كنار تقويت سيستم ايمني بدن، حس سيري شما را طولاني كنند، يك سيري كوتاه مدت به شما مي دهد كه نتيجه آن ضعف سيستم ايمني بدن و چاقي است.

 

دلايلي كه بهتر است در دوران كرونا ويروس، از شيريني استفاده نشود

  • شيريني باعث از بين رفتن اشتهاي شما و درنتيجه برهم خوردن برنامه تغذيه‌اي مناسب مي شود

  • تضعيف سيستم ايمني بدن

  • خوردن شيريني مي‌تواند به دندان‌هاي شما آسيب رسانده و پوسيدگي‌هاي سطحي را بيشتر كند. درد دندان در قرنطينه و عدم دسترسي به كلينيك و پزشك متخصص مربوطه مي تواند مشكل بزرگ ديگري را به مشكلات شما اضافه كند.

  • اصولا شيريني‌ها را نمي‌توان ضدعفوني كرد و از آنجايي كه در كارگاه‌هاي شيريني پزي، توسط افراد متعددي تهيه مي‌شوند، هيچ تضميني وجود ندارد كه شيريني‌هايي كه بدست ما مي‌رسد فاقد اين ويروس باشند.

 

آيا مصرف شيريني با وجود كرونا، خطرناك است؟

اگر اصرار به مصرف شيريني داريد:

  • استفاده از شيريني‌هاي صنعتي و بسته‌بندي شده كه مراحل تهيه و بسته بندي آن توسط دستگاه انجام مي شود.

  • استفاده از شيريني‌هاي خشكي كه بتوان آن‌ها را داخل قابلمه، فر يا مايكروفر، حرارت حرارت داد تا اگر هم حاوي كرونا ويروس هستند ، با حرارت از بين برود.

  • به هيچ وجه در اين دوران از شيريني تر استفاده نكنيد زيرا نمي توان به آنها حرارت داد و محيط مرطوب آن مكاني مناسب براي رشد باكتري، ميكروب‌ها و ويروس‌ها است.

  • از قندهاي بي‌ضرر مانند ميوه و سبزيجات استفاده كنيد كه هم مي‌‌توان به‌راحتي آن‌ها را ضدعفوني كرد و هم باعث تقويت سيستم ايمني بدن مي شوند.

  • استفاده از شكلات‌هاي كاكائويي مخصوصاً شكلات‌هاي تلخ با بسته‌بندي كارخانه اي. متخصصين تغذيه اعلام كرده‌اند كه شكلات تلخ ۷۰ تا ۸۰ درصد مي تواند به سلامت ما كمك فراواني كرده و سيستم ايمني بدن را تقويت كند. طبق اعلام سازمان جهاني بهداشت (WHO) شكلات تلخ براي سلامت روان، بهبود عملكرد گردش خون، سلامت چشم، سلامت قلب و عروق، درمان سرفه، بهبود عملكرد سيستم گوارش و تقويت سيستم ايمني بدن بسيار مناسب است.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.