متاسفانه مصرف سيگار به يك موضوع عادي در بين جامعه و خانواده تبديل شده است به گونه اي كه زنان و مردان در كنار هم به راحتي سيگار مي كشند. متاسفانه عده زيادي از والدين، سيگاري هستند و به علت وابستگي زياد به سيگار، نمي توانند با به دنيا آمدن فرزند خود، سيگار را ترك كنند. ما در اين مقاله مي خواهيم عوارض دود سيگار را بر روي نوزاد بررسي كنيم تا شايد والدين سيگاري كمي بيشتر به عواقب كار خود فكر كنند.
نوزاد و سيگار
حتما بارها شنيده ايد كه دود سيگار مي تواند عوارض خيلي خطرناك و جبران ناپذيري را بر روي نوزاد بگذارد. تعدادي از اين عوارض شامل موارد زير مي باشند:
تاثير منفي بر رشد دوران جنيني
مادراني كه در هنگام بارداري، سيگار مي كشند، نيكوتيني كه وارد خونشان شده را به جنين منتقل ميكنند و به روند رشد جنين صدمه وارد مي كنند. البته همانطور كه قبلا هم در مقاله هايي در اين زمينه گفتيم، قرارگرفتن نوزاد در مجاورت دود هاي محيطي هم تمام آسيب را براي او دارد.
عوارض دود سيگار بر نوزاد
وزن نوزاد
بعد از تولد نوزاد نارس و كم وزن است.
اختلالات عصبي
كه اين اختلالات در كودك ممكن است به شكل بيماري هاي رواني در سالهاي بعد بروز كند.

سقط
احتمال سقط جنين و مشكلات مادرزادي.
سندروم مرگ ناگهاني
نوزاد مي خوابد و بدون هيچ دليلي در خواب مي ميرد. دود سيگار مي تواند يك عامل براي ايجاد سندروم مرگ ناگهاني باشد.
بيماري هاي بدخيم و سرطان
احتمال ابتلا به سرطان و بيماريهاي بدخيم در كودكان و نوزاداني كه در معرض دود سيگار بوده اند بيشتر است. سرطان هايي چون سرطان خون و ريه. نيكوتيني كه به جنين رسيده يا از راه استنشاق وارد بدن نوزاد شده احتمال بيماري هاي لنفاوي را در كودك افزايش مي دهد. تحقيقات زيادي در اين زمينه انجام شده و به اين نتيجه رسيده اند كه دود سيگار در دوران جنيني و نوزادي ممكن است به شكل سرطان ريه در بزرگسالي خود را نشان دهد.

بيماري هاي تنفسي
بيماري هايي چون برونشيت و ذات الريه در كودكاني كه والدين سيگاري دارند بيشتر ديده ميشود. كودكاني كه در زمان جنيني مادران سيگاري داشتند، يا در معرض دود سيگار قرار گرفته اند، درصد ابتلا به بيماري هاي تنفس تحتاني در آنها بسيار بالاتر است. در اين كودكان ميتوانيم شاهد عفونت هاي تنفسي، سرفه هاي مكرر، خس خس سينه و سرفه هاي شبانه باشيم. كودكاني كه در سال هاي اوليه زندگي خود در معرض دود سيگار يا قليان قرار مي گيرند دچار اختلال در عملكرد ريه ميشوند.
بيماري هاي گوش مياني
طبق گزارشات رسيده كودكان در معرض دود سيگار بيشتر از كودكان ديگر به بيماري التهاب هاي شديد گوش مياني دچار ميشوند و همچنين امكان تجمع مايع در گوش مياني آنها بوجود مي آيد.
دندان
دود سيگار مي تواند پوستگي دندانها را افزايش دهد. طبق تحقيقات انجام شده سيگار اثر مستقيم بر پوسيدگي دندان هاي شيري خواهد داشت.
بيماري هاي قلبي عروقي
بيماري هاي قلبي عروقي در كودكاني كه در معرض دود سيگار قرار دارند با افزايش سيگار رابطه مستقيمي دارد و هر چه مصرف سيگار و دود حاصل از آن بيشتر شود درصد ابتلا به بيماري هاي قلبي و عروقي هم بالاتر مي رود و اگر دود سيگار قطع شود به همان نسبت ريسك ابتلا به بيماري هاي قلبي عروقي پايين مي آيد.

بيماري هاي حساسيتي
درصد بالايي از كودكاني كه در معرض دود سيگار يا قليان قرار مي گيرند به بيماري هاي آلرژيك مبتلا ميشوند.
تاثيرات رواني
چنين نوزاداني در تمامي مراحل رشد آنها سيگار نقش منفي دارد و به جز آن، آنها را مستعد ابتلا به افسردگي، تنش هاي روحي رواني و اضطراب مي كند.
سخن آخر
هيچكس مانند والدين نگران سلامتي كودك نيست. اما آنقدر وابستگي به سيگار بالاست كه گاهي چشم آنها را بر سلامتي كودكشان مي بندد. بهتر است با كمي اراده اقدام به ترك آن نموده و جلوي صدمات بسيار زياد دود سيگار را به فرزندمان بگيريم. اگر به هيچ طريقي نمي توانيد وابستگي خود به سيگار را كنار بگذاريد حداقل در مكانهايي سيگار بكشيد كه دور از فرزند شماست و. دود و بوي آن به كودك شما نمي رسد.