قار و قور شكم و راه‌حل آن

در اين سايت تمامي مطالب سلامت و پيشگيري از بيماري هاي مختلف نشر داده مي شود.

قار و قور شكم و راه‌حل آن

۷۷ بازديد

قار و قور شكم و راه‌حل آن 

دلايل بروز صداهاي شكم چيست؟

شايد شما هم از آن عده از افرادي باشيد كه صداي شكم تان در جاهايي كه انتظارش را نداشته ايد، شما را غافل‌گير كرده است. اگر در خانه خودتان و يا در جاي خلوتي باشيد، اين صداي شكمي خيلي ناخوشايند نيست اما وقتي در بين افراد زيادي قرار گرفته‌ايد و مخصوصاً افراد غريبه، اين صداي شكمي مي‌تواند بسيار وحشتناك باشد.

قار و قور شكم، پديده اي عادي در بدن ما است كه نمي‌توان آن را خطرناك خواند اما مي تواند آزاردهنده باشد. ما در اين مقاله مي‌خواهيم براي شما همراهان عزيز مجله پزشكي دلايل صداي شكمي را توضيح داده و چند راه حل خانگي براي درمان آن در اختيار شما عزيزان بگذاريم.

 

پيشگيري از قاروقور شكمي

علت‌هاي ايجاد قار و قور شكم

توليد اين صدا مي‌تواند ۳ دليل عمده داشته باشد كه ما آن‌ها را در ادامه بررسي مي كنيم.

كمكي براي هضم غذا

هنگامي‌كه شما غذاي خود را مي‌خوريد وارد دستگاه گوارش شده و دستگاه گوارش فعاليت خود را شروع مي‌كند. هنگامي‌كه غذا به روده كوچك مي‌رسد آنزيم‌هايي ترشح مي‌شوند كه وظيفه آن‌ها كمك به تجزيه غذا و جذب مواد مغذي مورد نياز بدن است. حركت‌هاي موجي شكل كه همراه با انقباضات عضلاني هستند در كل اين لوله غذا را به جلو حركت مي‌دهند. همراه با اين حركت مواد غذايي كه به‌صورت كامل هضم نشدند به همراه گازهايي كه توليد شده اند شروع به حركت در مسير گوارشي مي كند و همراه اين حركت  صداي شكمي توليد مي شود.


پيشگيري از قاروقور شكمي

نشانه‌اي براي گرسنگي

ممكن است چندين ساعت ماده غذايي به بدن شما نرسيده باشد و همچنان بدن شما فعاليت روتين خود را ادامه دهد. يعني هنگامي كه غذا به بدن شما نمي‌رسد، قرار نيست كه حركت‌هاي روده اي و همچنين ترشح آنزيم‌هاي معده و روده، متوقف شود بلكه آن‌ها ادامه پيدا مي‌كنند و خود را آماده مي كنند براي رسيدن غذا در آينده‌اي كه مي‌تواند سريعاً اتفاق بيفتد يا پس از چند ساعت. درنتيجه شما اين صداها را خواهيد داشت كه ممكن است هر ساعت به مدت يك ربع تا ۲۰ دقيقه تا رسيدن ماده غذايي، ادامه داشته باشد.

مشكلات زمينه‌اي

ممكن است قاروقور مربوط به يك سري مشكلات زمينه‌اي و پزشكي باشد. البته در اين شرايط همراه با علائم ديگري چون اسهال و يبوست است كه بعضي از آن‌ها عبارتند از:

  • عدم تحمل بعضي از مواد غذايي

  • انسداد روده و عفونت و التهاب در معده يا روده

  • حساسيت به بعضي مواد غذايي

  • سندرم روده تحريك‌پذير

و نشانه اي براي بيماري هاي جدي تر مانند:

  • زخم معده

  • انسداد روده

  • وجود لخته خوني

 

پيشگيري از قاروقور شكمي

پيشگيري از قاروقور شكمي

نوشيدن آب: هنگامي‌كه صداي شكم شما بلند مي‌شود يكي از بهترين مسكن‌ها براي آن نوشيدن آب است. مخصوصاً اگر در شرايطي هستيد كه  دسترسي شما به مواد غذايي امكان‌پذير نيست. آب مي‌تواند معده را تا حدودي پر كرده و جلوي صدا را بگيرد. نوشيدن يك بطري آب روزانه اما به‌صورت جرعه جرعه در در فاصله زماني كوتاه، مي‌تواند تسكيني براي صداي شكمي شما باشد.

وعده‌هاي غذايي خود را تنظيم كنيد: هنگامي‌كه معده خالي باشد صداي قار و قور شكمي شما بلند مي شود. اگر از آن جمله افرادي هستيد كه مرتب اين صدا را داريد يا اين‌كه در ساعت‌هاي خاصي از روز با اين صدا مواجه مي‌شويد، مي‌توانيد وعده‌هاي غذايي خود بيشتر كنيد. مثلاً به جاي ۳ وعده آن را تبديل به ۵ يا ۶ وعده كنيد اما با حجم پايين تر. اين فاصله كوتاه بين وعده‌هاي غذايي مي‌تواند صداي شكمي را از بين ببرد.

غذايتان را آرام و با دهان بسته بخوريد: يكي از توصيه‌هايي كه هميشه در مورد تغذيه شده است جويدن غذا به آرامي است. هنگامي‌كه غذاي خود را تند يا با دهان باز مي‌خوريد، همراه با آن هوا داخل معده خود مي‌كنيد و بدين صورت صداهاي شكمي را افزايش مي‌دهيد. همچنين اگر دچار سوءهاضمه هستيد، با آرام جويدن غذا، مقداري از پروسه هضم غذا در همان دهان شما با جويدن و ترشح آنزيم هاي دهاني انجام مي‌شود.

از مصرف الكل، قند و غذاهاي اسيدي بپرهيزيد: اين نوع غذاها مي‌توانند صداهاي شكمي را بيشتر كنند.


پيشگيري از قاروقور شكمي


نوشيدني‌هاي گازدار را كنار بگذاريد: غذاها و يا نوشيدني‌هايي كه گاز زيادي را توليد مي‌كنند مي‌توانند خود دليلي براي توليد صداي شكمي باشند چون اين گاز در مسير گوارش حركت كرده و اصوات شكمي را ايجاد مي‌كند. غذاها و نوشيدني‌هايي كه گاز زيادي توليد مي‌كنند را مي‌‌توان به گروه‌هاي زير تقسيم‌بندي كرد:

آب‌جو، كلم فندقي، پياز، نوشيدني‌هاي گازدار مانند سويا، كلم فندقي، گل كلم، قارچ، نخود فرنگي، غلات كامل و عدس

شما مي‌توانيد اين غذاها را به مرور از رژيم غذايي خود كم يا به آن اضافه كنيد، تا متوجه شويد كدام ماده غذايي مي‌تواند اصوات شكمي شما را بيشتر كند.

غذاهاي سنگين نخوريد: هنگامي كه شما غذاي سنگيني استفاده مي‌كنيد، به دنبال آن صداي قار و قور شكمي بيشتري را هم خواهيد داشت. غذاهايي كه شامل چربي زياد، گوشت قرمز و قند هستند، هضم پيچيده‌تري را دارند.

فعاليت بدني: تحرك بدني بسيار مي‌تواند بر روي اين صداهاي شكمي اثرگذار باشد. يك ربع پس از خوردن غذا، پياده‌روي ۲۰ دقيقه‌اي داشته باشيد. تحقيقات نشان داده در افراد ديابتي اين فعاليت، سطح قند را به خوبي كنترل مي‌كند. البته هرگز پس از خوردن غذا، فعاليت شديد بدني توصيه نمي‌شود.

استرس: يكي از دلايل عمده اختلال در تمامي دستگاه هاي بدن و عملكرد آنها، استرس است كه در گوارش شما هم اين موضوع صدق مي‌كند. هنگامي‌كه شما استرس بالايي داريد، معده شما علائم سوءهاضمه را از خود نشان مي‌دهد و مي‌تواند فعاليت معده در اين حالت ها بيشتر شده و باعث ايجاد صدا شود.


پيشگيري از قاروقور شكمي

درمان هاي خانگي

  • مصرف عصاره نعنا پس از غذا

  • ماساژ دادن دايره اي شكم با روغن هاي گياهي چون زيتون

  • نوشيدن دم كرده زنجبيل با چند قطره آب ليموي تازه

  • اضافه كردن سير تازه به غذاهاي خود كه به هضم غذا كمك خوبي مي كند

  • استفاده از مكمل هاي پروبيوتيك

  • دوش آب گرم اگر منشا صداي شكمي استرس باشد، مي تواند تسكين خوبي به شمار بيايد

  • نوشيدن دم كرده زيره سبز

  • نوشيدن مخلوط سركه سيب و آب ولرم در ساعت اوليه صبح

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.